środa, 15 maja 2013

Mini serniczki PinaColada z alkoholem





Na spód:
kruche herbatniki , masło

Mus pomarańczowy:
sok z 2 pomarańczy
70 ml miodowej nalewki/ lub inny słodki likier
1 słoik (250ml)kandyzowanej dyni deserowej
żelatyna 3 łyżeczki 
1/2 szkl wrzątku

Biały krem PinaColada:
1 galaretka Pina Colada
300g serek homogenizowany
sok z 1 pomarańczy

*******
I . Herbatniki ( u mnie 2 opakowania Petit Buree) zmiksować razem z roztopionym masłem (ok 6 łyżek)
II. Wycisnąć sok z 2 pomarańczy, zblendować z deserową dynią ( można zastąpić cząstkami pomarańczy ). Dodać alkohol. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Dodać do soku i dyni i wymieszać razem.
III. Serek połączyć z sokiem, rozpuścić galaretkę w 1/2 szkl wody. Zmieszać całość.

Najpierw do foremki wlać biały krem PinaColada, gdy zastygnie, mus pomarańczowy. Po wyjęciu z lodówki układać na wyciętych okręgach z kruchego spodu.



1 komentarz: