sobota, 29 marca 2014

zupa z jabłkiem i soczewicą i tandori masala.


Z racji przeprowadzki staram się "wyjadać" wszystko z kuchennych półek. Powstają z tego ciekawe twory. Dokupuję tylko świeże produkty. Wszelkie suche produkty i przetwory stanowią bazę do stworzenia czegoś nowego.

Zupa "wrzucę coś jeszcze "

- puszka soczewicy
- przecier pomidorowy 400ml
- bulion warzywny 0.5 l
- 1/2 jabłka
- 1 łyżeczka rodzynek
- 1 łyżeczka pestek z dyni
- 1/2 łyżeczki tandoori masala

Jak to z zupami bywa, zagotować i zblendowac dla uzyskania jednolitej konsystencji.
Gdyby się ktoś zastanawiał czy smaczne to jest, odpowiadam szybko, że TAK. 
Wspólokator-podjadacz, miał okazję podkraść trochę i mówił, że mu smakowało oraz pytał się o przepis :)

sukces!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz