sobota, 4 października 2014

Pstrąg z grilla - ostatnie podrygi lata / Grilled trout - your last chance in this fall

Kiedy jeszcze temperatura na zewnątrz wynosi ponad 20*C można pokusić się o weekendowy obiad w ogrodzie. Szybki w przygotowaniu pstrąg, ląduje na grilla w towarzystwie cukinii faszerowanej kozim serem.
Jedyna szansa, aby cieszyć się ostatnimi, ciepłymi promieniami słońca.

( english version -scroll down)



Co potrzeba?

-2 całe pstrągi ( wypatroszone)
- 4 ząbki czosnku
- 4 gałązki rozmarynu
- 6 gałązek tymianku
- 6 plastrów cytryny
- sól morska, kolorowy  mielony pieprz

1.Rybkę myjemy w zimnej wodzie. Nacieramy od środka solą i pieprzem. Faszerujemy posiekanym czosnkiem i ziołami. 
2. Robimy nożem 3 kieszonki i wkładamy w boki ryby plastry cytryny.
3. Pieczemy na grillu, w zależności od temperatury i ilości żaru ok 30 min.  unikamy otwartego ognia! )
4. Cukinia wymaga ok 15-20 min pieczenia.



** ENGLISH VERSION **

When  the  temperature outside is above 20 ° C  you can enjoy weekends' dinner in a garden. It's a simple recipe, how to prepare tasty grilled fish in the company of zucchini stuffed with goat cheese. 
You can also use another vegetables four example-pumpkin, onions etc.
Really, it's a only chance to enjoy the last, warm sunshine. 

What do you need? 

-2 Whole trout (gutted) 
- 4 cloves of garlic 
- 4 sprigs of rosemary 
- 6 sprigs of thyme 
- 6 slices of lemon 
- Sea salt, ground pepper color 

1.Wash fish in cold water. Rub  inside with salt and pepper. Stuff it with chopped garlic and herbs. 
2. Make3 pocket with knife and put lemon slices n the sides of the fish . 
3. Bake on the grill, Depending on the temperature and the amount of heat about 30 minutes. Avoid open flames! ) 
4. Zucchini requires about 15-20 minutes of baking.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz