środa, 14 sierpnia 2013

Montenegro lokalnie. cdn..

Wciąż na wakacjach. Coś się smakuje, coś się ogląda, słońcem zachwyca... Śniadanie z lokalnych produktów.

AJVAR- popularna pasta z pieczonej papryki, często z dodatkiem bakłażana, cukini, cebuli i chilli
KAJMAK- ser twarogowy z mleka owczego, zaskakujący w smaku, delikatny lekko słodki, a jednak słony,dość tłusty (26%) ,idealny do smarowania kanapek

3 komentarze:

  1. czarnogóra? byłam i było cudownie! szczególnie ichniejszy... ser na którego byliśmy degustacji! świeżo pieczony chleb i ten ser.. ah!

    jeśli masz ochotę to zapraszam na rozdanie kulinarne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Myślałam, że ten kajmak to masa krówkowa;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zazdroszczę takiego śniadania, cudowne! :D

    OdpowiedzUsuń