środa, 5 lutego 2014

co zdrowego do pracy?

Zdecydowanie najlepiej jest jeść surówki zaraz po przygotowaniu, ale co zrobić kiedy idzie się do pracy? Trzeba zrobić to dzień wcześniej, zamknąć w pojemniczki, włożyć do lodówki, a o 6 rano tylko wrzucić do torebki. I zawsze "wczorajsza" sałatka, będzie lepsza niż " dzisiejsze" pierogi, pizza lub inny zestaw obiadowy zamawiany na szybko w pracy.


Tropikalna sałatka owocowa
-1 banan
-1 kiwi
-1/2 jabłka
-1/2 pomarańczy
- kilka owoców liczi
- kilka suszonych owców brzoskwini
- wiórki kokosowe
- sok z cytryny
Ostatnio zauważyłam, że drogerie Rossman rozwijają swój mini-eko-dział. Trafiłam też na "promocję" kilku produktów, więc skusiłam się na morele, które zdecydowanie różnią się od tych siarkowanych. Mają brązowy kolor, są miękkie i wilgotne, i co najważniejsze nie mają siarki.



Seler na bogato
( moja najulubieńsza kombinacja smakowa)

- 1/2 dużego selera
- 1/2 małego jabłka
-1/2 puszki tuńczyka
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżka majonezu
( siemię lniane i pestki słonecznika do posypania)
Może się wydawać dziwne połączenie tych składników, natomiast efekt smakowy jest REWELACYJNY.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz