sobota, 6 września 2014

Risotto szpinakowe z pieczarkami / Spinach Risotto with champignons


Składniki na 2 osoby
1 szkl ryżu do risotto
3 szkl bulionu warzywnego
1 ząbek czosnku
1 cebula szalotka
3/4 szklanki mrożonego szpinaku
200 g brązowych pieczarek

tarty parmezan
masło, oliwa z oliwek
sól morska, pieprz kolorowy

1. Na łyżce oliwy i odrobinie masła podgrzać czosnek, cebulkę i suchy ryż. Kiedy ryż zacznie robić się "przezroczysty" podlać bulionem. Mieszać do odparowania wody i znów podlać bulionem. Cały proces trwa ok 25 min. Pod koniec dodać szpinak i 1/4 pokrojonych pieczarek.
2. Resztę pieczarek podsmażyć na maśle. Podawać jako dodatek do risotto. Opruszyć parmezanem. 


***
ENGLISH VERSION

Ingredients for 2 people 
1 cup of rice for risotto 
3 cup vegetable broth 
1 clove of garlic 
1 onion, shallot 
3/4 cup frozen spinach 
200 g brown mushrooms 
grated parmesan cheese 
butter, olive oil 
sea ​​salt and pepper colored 

1. Heat the garlic, onion and dry rice with 2 tablespoon of olive oil . Stir.When the rice starts to becoming "transparent" add broth. Evaporate the water and again add the broth. The whole process takes about 25 minutes. At the end add the spinach and 1/4 chopped mushrooms. 
2. The rest of the mushrooms fry in butter. Serve as an additive to risotto. Sprinkle with parmesan cheese.

1 komentarz: