Ostatnio trafiłam na PRZEPIS z Kwestia Smaku, który zmobilizował mnie aby w końcu zrobić własnej roboty bułeczki. Korzystając z wolnego dnia zamieszałam w garze....
Przepis na bagietki zmodyfikowałam dodając inne rodzaje mąki.
U mnie były to pół/pół:
- Mąka pszenna pełnoziarnista Lubella
- Mąka żytnia do wypieku chleba 720
- dodatkowo dosypałam 3 łyżki ziarna orkiszu
KOLACYJNIE
Korzystając z pieca nagrzanego do czerwoności na ruszt wskoczył bakłażan z czosnkiem i cukinia.
Świeże pieczywo, ciepły bakłażan i odkrycie miesiąca Bryndza nowosądecka, zdecydowanie lepsza od Bryndzy Zakopiańskiej z Mlekovity.
bagietki / Bryndza OSM Nowy Sącz /pieczony bakłażan / suszone pomidory / ogórki kiszone
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz