czwartek, 14 lutego 2013

Bagietki z orkiszem


Ostatnio trafiłam na PRZEPIS z Kwestia Smaku, który  zmobilizował mnie aby w końcu zrobić własnej roboty bułeczki. Korzystając z wolnego dnia zamieszałam w garze....
Przepis na bagietki zmodyfikowałam dodając inne rodzaje mąki. 
U mnie były to pół/pół: 

- Mąka pszenna pełnoziarnista Lubella
- Mąka żytnia do wypieku chleba 720
- dodatkowo dosypałam 3 łyżki ziarna orkiszu


 KOLACYJNIE
Korzystając z pieca nagrzanego do czerwoności na ruszt wskoczył bakłażan z czosnkiem i cukinia.
Świeże pieczywo, ciepły bakłażan i odkrycie miesiąca Bryndza nowosądecka, zdecydowanie lepsza od Bryndzy Zakopiańskiej z Mlekovity.


bagietki / Bryndza  OSM Nowy Sącz /pieczony bakłażan / suszone pomidory / ogórki kiszone

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz