sobota, 23 lutego 2013

burgerowo



Porcja na 2 osoby

300 g wołowiny
1/4 cebuli
1/3 łyżeczki pieprzu
sól
1 łyżeczka sosu Worcester
1 łyżeczka musztardy Dijon 

Dodatki:
pomidor
krążki cebuli
ogórek kiszony
sałata
ser żółty
ketchup+majonez

Wymieszać mięso z łyżką zimnej wody, ubić dobrze masę, żeby się nie rozpadała. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni po 5 min z obu stron.

3 komentarze:

  1. Zjadłbym takiego domowego burgera! Najlepszy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Do buzi bym nie zmieściła :) Ale miłą chęcią domowego hamburegera i tak bym skosztowała :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Szana, dla głodnego nic trudnego ;)

    OdpowiedzUsuń