niedziela, 17 sierpnia 2014

Pieczarkowa sałatka z cukinią


Składniki:
- cukinia i pieczarki grillowane ok 5 min
- garść rukoli
- ser mozarella
- twardy ser (dowolnego typu )

Nie podaję ilości składników, ponieważ każdy samodzielnie może regulować ilość pieczarek, czy cukinii wedle upodobań. U mnie kolacja powstała całkiem z resztek :)

Dressing:
( na 2 porcje)
 -olej z pestek dyni -3 łyżki
- oliwa  z oliwek -3 łyżki
- łyżeczka koperku
- oregano
- 2 szczypty soli, pieprz

Wszystkie składniki razem dobrze wymieszać, dodać do sałatki tuż przed podaniem.


*****
ENGLISH VERSION

Ingredients: 
- Zucchini and mushrooms grilled about 5 minutes 
- A handful of arugula 
- Mozarella cheese 
- Hard cheese (any type) 

I do not give any amount of ingredients, because you can alone regulate the amount of mushrooms or zucchini as you like.

Dressing: 
(2 servings) 
  -ol from pumpkin seed -3 tablespoons 
- Olive oil -3 tablespoons 
- 1 Teaspoon of dill 
- 1 pincheoregano 
- 2 pinches of salt, pepper 

All the ingredients together, mix well, add to the salad just before serving.



Sałatka zamiast kanapki!

1 komentarz:

  1. Świetna sałatka, uwielbiam i grillowane pieczarki i cukinię.

    OdpowiedzUsuń