czwartek, 21 lutego 2013

Dlaczego dopiero teraz?

Marchewka lekko "zwiędnięta" nie nadawała się do sokowirówki. Ale na zupę idealnie.
Pomarańcza i imbir były pod ręką.
 Jest pysznie!




Co potrzeba? 

- 5 średnich marchewek
- 1 pomarańcza ( cały sok i skórka z 1/2)
- imbir 3 cm.
- 1 średnia cebula
- 2 łyżeczki kurkumy /  1/2 curry  /  1/2 chilli  / sól
- 2 łyżki masła
- 1 l bulionu

Marchewkę, cebulę zeszklić na maśle. Podlewać bulionem i gotować do miękkości ok 20 min.
Dodać imbir, pomarańczę, przyprawy. Zblendować. 

1 komentarz:

  1. Im krótsza lista składników, tym smaczniejszy efekt...podobno. A w przypadku tej zupy to się na pewno sprawdza :-)

    OdpowiedzUsuń