Nie chcę się chwalić, ale wyszło idealne.
Jak by to ujęła pewna Pani z burzą blond-loków:
"Jest pysznie! "
Co kupić?
15 dag chudego wędzonego boczku - pokrojone w słupki
1 duża marchew, 1 cebula pokrojone w plastry
sól, pieprz, łyżka mąki
ok. 1,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina
ok. 1,5 szklanki bulionu wołowego
2 ząbki czosnku
Bouquet garni: 2 liście laurowe, 2 gałazki rozmarynu, 4 gałązki tymianku, nać pietruszki, ziele angielskie 5ziaren
Wcześniej mięso zamarynowałam w winie i czosnku przez 8 h.
Dopiero po 3 h gotowania mięso jest naprawdę miękkie.
Podane na kaszy z karmelizowanymi pieczarkami (masło, pieczarki, cukier, sos sojowy)
Jak zrobić?
Pisałam wczoraj.
uwielbiam tą potrawę!
OdpowiedzUsuń