Znalazłam idealne rozwiązanie dla wszystkich, którym znudziły się popularne smarowidła typu nutella i masło orzechowe.
Cookie Butter!
Zrobienie zajmuje 5 min, można przechowywać kilka dni, a używać do wszelakich śniadań na słodko jak naleśniki, pancakes,croissanty, czy moje ulubione tosty francuskie!
COOKIE BUTTER
150 g ciasteczek BelVita zbożowe z mlekiem
2 łyżki roztopionego masła
2 łyżki miodu
3 łyżki oleju
mleko
Najpierw zmielić ciasteczka w robocie kuchennym, potem dodawać stopniowo tłuszcze i dolewać mleka ( nie podaję miary, bo ilość zależy od konsystencji jaką chcemy uzyskać, im więcej tym rzadszy krem)
Ale świetny pomysł! :) To jest to. Cookie butter. Czuję, że idealnie sprawdzi się do naleśników...
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuń