sobota, 20 kwietnia 2013

Cookie Butter z BelVitą

Znalazłam idealne rozwiązanie dla wszystkich, którym znudziły się popularne smarowidła typu nutella i masło orzechowe.
Cookie Butter!
Zrobienie zajmuje 5 min, można przechowywać kilka dni, a używać do wszelakich śniadań na słodko jak naleśniki, pancakes,croissanty, czy moje ulubione tosty francuskie!

COOKIE BUTTER

150 g ciasteczek BelVita zbożowe z mlekiem
2 łyżki roztopionego masła
2 łyżki miodu
3 łyżki oleju
mleko

Najpierw zmielić ciasteczka w robocie kuchennym, potem dodawać stopniowo tłuszcze i dolewać mleka ( nie podaję miary, bo ilość zależy od konsystencji jaką chcemy uzyskać, im więcej tym rzadszy krem)

2 komentarze:

  1. Ale świetny pomysł! :) To jest to. Cookie butter. Czuję, że idealnie sprawdzi się do naleśników...

    OdpowiedzUsuń