Brownie mango z orzechami
(Przepis na formę 26cm)
425 ml puree z mango
150 g orzechów włoskich ( mielonych)
150 ml oleju
5 jaj
200 g cukru
250 g mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
2 łyżeczki cynamonu
1. Puree z mango zmiksować na gładką masę z olejem i orzechami. ( Ja dodałam dodatkowo 100 g orzechów laskowych).
2. Jaja z cukrem ubić na puszysta masę.
3. Puree z mango wymieszać delikatnie z masą jejeczną, a na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
4. Piec w temp. 180C przez 35-40 min.
*****
ENGLISH VERSION
(Recipe for plate 26cm)
425 ml mango puree
150 g of walnuts (ground)
150 ml of oil
5 eggs
Sugar 200 g
250 g of flour
3 teaspoons of baking powder
3 tablespoons of cocoa
2 teaspoons cinnamon
1. mango puree mix to a smooth paste with oil and nuts. (I added additionaly 100 g hazelnuss)
2.Mix eggs with the sugar for fluffy mass.
3. mango puree mix gently with a eggs mass, and finally add the flour, baking powder and cinnamon.
4. bake at 180C for 35-40 minutes.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz