piątek, 30 maja 2014

Brownie mango z orzechami






Brownie mango z orzechami

(Przepis na formę 26cm)

425 ml puree z mango
150 g orzechów włoskich ( mielonych)
150 ml oleju
5 jaj
200 g cukru
250 g mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
2 łyżeczki cynamonu

1. Puree z mango zmiksować na gładką masę z olejem i orzechami. ( Ja dodałam dodatkowo 100 g orzechów laskowych).
2. Jaja z cukrem ubić na puszysta masę.
3. Puree z mango wymieszać delikatnie z masą jejeczną, a na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
4. Piec w temp. 180C przez 35-40 min.



*****
ENGLISH VERSION

(Recipe for plate 26cm) 
425 ml mango puree 
150 g of walnuts (ground) 
150 ml of oil 
5 eggs 
Sugar 200 g 
250 g of flour 
3 teaspoons of baking powder 
3 tablespoons of cocoa 
2 teaspoons cinnamon 

1. mango puree mix to a smooth paste with oil and nuts. (I added additionaly 100 g hazelnuss) 
2.Mix eggs with the sugar for fluffy mass.
3. mango puree mix gently with a eggs mass, and finally add the flour, baking powder and cinnamon. 
4. bake at 180C for 35-40 minutes.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz