środa, 14 maja 2014

Strawberry & rhubarb muffins






Przepis na 12 babeczek

120 g mąki zwykłej białej
120 g mąki razowej ciemnej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
3 szczypty cynamonu
120 g brązowego cukru...

1/2 szklanki siekanych truskawek
1/2 szklanki drobno siekanego rabarbaru
1  jajko
1/2 opakowania cukru wanilinowego
60 ml oleju
200 ml jogurtu naturalnego

Dodatki:
- świeże truskawki
- bita śmietana

1. W pierwszej misce wymieszać składniki suche, w drugiej dokładnie wymieszać mokre składniki.
2. Połączyć razem wszystkie składniki i raz jeszcze dobrze wymieszać łyżką.
3. Piec w piekarniku 200C ok 20 -25 min.



ENGLISH VERSION

The recipe for 12 muffins 

120 g white flour 
120 g wholemeal flour 
2 teaspoons baking powder 
1/2 teaspoon baking soda 
1/2 cup chopped strawberries 
1/2 cup chopped rhubarb
3 pinches of cinnamon 
1 egg 
120 g brown sugar 
1/2 package of vanilla sugar 
60 ml of oil 
200 ml natural yoghurt 

Extras: 
- Fresh strawberries 
- Whipped cream 

1. In the first bowl, mix the dry ingredients (mix thoroughly), in the other wet ingredients. 
2. Combine all ingredients together and mix well again. 
3. Bake in the oven 200C about 20 -25 minutes.



Rabarbalove

1 komentarz:

  1. Moje ulubione połączenie :D rabarbar i świeże truskawki !

    OdpowiedzUsuń