Na 1 porcję:
dowolna ilość makaronu
1 duży pomidor
1/2 młodej cukinii
2 łyżki czarnych oliwek
1 łyżeczka oliwy z oliwek
(pieprz cayenne, oregano, bazylia )
1 łyżeczka czerwonego pesto
ew. tarty parmezan
1. Dowolny, ulubiony makaron ugotować al dente. Połączyć z łyżeczką pomidorowego pesto z chilii.
2. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojoną na drobne paski cukinię( Ja użyłam obieraczki do warzyw)
3. Cukinię podsmażyć ok. 3-5 min na wolnym ogniu.
4. Wyłączyć palnik, dodać pokrojonego pomidora i oliwki. Przyprawić do smaku. Zostawić na 2 min, aby składniki się lekko podgrzały, a smaki połączyły.
5.Warzywa dodać do makaronu. Dla smaku można użyć odrobinę sera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz