Składniki na 3-4 porcje
100 g kaszy gryczanej ( lepiej smakuje z ciemną niż z jasną)
1 pomarańcza
garść suszonych daktyli
mix ziaren prażonych ( słonecznik, dynia, pini, len)
natka pietruszki
ocet balsamiczny i sok z cytryny
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Kaszę ugotować na miękko, wymieszać z łyżką oliwy. Pokroić pozostałe składniki w dość duże kawałki. Gdy kasza przestygnie, wymieszać z resztą składników. Doprawić octem, sokiem z cytryny, dodać pietruszkę i ziarna.
Najlepiej smakuje schłodzona.
ENGLISH VERSION
Ingredients for 3-4 servings
100 g of buckwheat (it tastes better when is the dark version than bright)
1 orange
handful of dried dates
2 handfuls of dried apricots
Mix roasted beans (sunflower, pumpkin, pini, len)
parsley
balsamic vinegar and lemon juice
olive oil
salt and pepper
Buckwheat cook soft, stir with a spoon of olive oil. Cut ingredients in a large pieces, mix with the rest of the ingredients. Add vinegar, lemon juice, add the parsley and beans.
It tastes better when is chilled.
Ingredients for 3-4 servings
100 g of buckwheat (it tastes better when is the dark version than bright)
1 orange
handful of dried dates
2 handfuls of dried apricots
Mix roasted beans (sunflower, pumpkin, pini, len)
parsley
balsamic vinegar and lemon juice
olive oil
salt and pepper
Buckwheat cook soft, stir with a spoon of olive oil. Cut ingredients in a large pieces, mix with the rest of the ingredients. Add vinegar, lemon juice, add the parsley and beans.
It tastes better when is chilled.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz